Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

 Σελίδα 1 από 4: > >>

Επιστολή του Ινστιτούτου Σπάρτης στον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος «Διατηρώ»

Όπως αντιλαμβάνεσθε είναι δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες να πραγματοποιήσουμε την ετήσια Γενική μας Συνέλευση. Όμως, είναι εύκολο να κάνουμε τον απολογισμό του ΔΣ του φορέα μας.

Με επιστολή προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Δεδεδήμου, την οποία κοινοποιεί προς τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και προς τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης διαμαρτύρεται για την εξαίρεσή του από τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου προς τους συλλογικούς φορείς και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε καν απάντηση στα πολλαπλώς υποβληθέντα αιτήματα χρηματοδότησης εκ μέρους του Ινστιτούτου . 

Το 2021 να φέρει Υγεία και Χαρά σε όλους  και σε όλες!

Προσκεκλημένη του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, παρουσίασε στην Επιτροπή του ΕΛΛΑΔΑ 2021 τις προτάσεις που κατέθεσε το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με τους Δήμους Ανατολικής Μάνης , Ευρώτα και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού- Αθλητισμού, του Επιμελητηρίου Λακωνίας, που στηρίζουν οικονομικά και παρέχουν την αιγίδα τους, των Καθηγητών των Ελληνικών και των ξένων Πανεπιστημίων και της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του προγραμματισμένου για τις 17-18 Οκτωβρίου 2020 με θέμα : «Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: η περίπτωση της Σπάρτης»  αποφάσισε την αναβολή του Συνεδρίου και την υλοποίησή του στις 5 και 6 Ιουνίου 2021. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, των Κοινοτήτων και των συλλογικών φορέων του πρώην Δήμου Οινούντος, η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΛΕΦΙΝΑΣ: Η εξέλιξη του έργου και η διαχείριση του».

Το Ινστιτούτο Σπάρτης σε συνεργασία με επίλεκτα μέλη της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με έδρα την Σπάρτη.

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τον κύριο Παναρίτη για θερμές ευχαριστίες του Δ.Σ. και των μελών του Ινστιτούτου Σπάρτης, ως ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της γενναιόδωρης χορηγίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Η Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 2021 συστάθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση για να συντονίσει αφ’ ενός τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αφ’ ετέρου να συμβάλει στην συγκέντρωση μιας σειράς αναπτυξιακών και καινοτόμων έργων που θα θέσει υπό την αιγίδα του και τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω της αυτοδιοίκησης από την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για την επικαιροποίηση των προτάσεων συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων των πολιτιστικών φορέων του δήμου Σπάρτης με το ΝΠΠΠ με την κατάθεση τριών προτάσεων με συγκεκριμένη στόχευση και χαρακτήρα.


 Σελίδα 1 από 4: > >>

Social media

facebook instagram youtube linkedIn

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο