Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

 Σελίδα 2 από 4: << < > >>

Το Ινστιτούτο Σπάρτης έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει τη δεκαμελή Επιστημονική Επιτροπή του διήμερου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης» που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο (17-18/10) στη Σπάρτη.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Δημόσιας Διαβούλευσης για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης και έλαβε χώρα την Τέταρτη, 15 Ιουλίου 2020, στην πλατεία της Κοινότητας Καστορείου.

Την πανδημία την βίωσε κάθε τόπος με διαφορετικό τρόπο. Το Ινστιτούτο Σπάρτης συζήτησε με  τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους εκπροσώπους του επαγγελματικού, του επιχειρηματικού κόσμου, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, της εκκλησίας, των νέων και των κοινωνικών φορέων πώς βίωσαν στην τοπική της διάσταση την πανδημία.

Η πανδημία του κορονοϊού «COVID-19» είναι το σημαντικότερο γεγονός της εποχής μας. Μέσα σε λίγους μήνες η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όλων των χωρών του κόσμου έχουν κυριολεκτικά ανατραπεί. Ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κοινό εχθρό, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 26/6/2020, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων συλλογικών φορέων του Ταϋγέτου με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και με θέμα συζήτησης την διαμόρφωση της πρότασης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ταϋγέτου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη, 9 Ιουνίου η ολοήμερη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «3η Συνάντηση Νεολαίας Ευρώπης & Δυτικών Βαλκανίων: Τα προγράμματα της ΕΕ ως όχημα για την τόνωση της θετικής κοινωνικής αλλαγής».

Το Ινστιτούτο Σπάρτης με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι ένας από τους ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους μας γίνεται πραγματικότητα! Πρόκειται για την διοργάνωση ενός διήμερου Επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα:      «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης».

Το Ινστιτούτο Σπάρτης είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στη νεολαία της Σπάρτης ότι η Γαλλική και η Ισπανική Εθνική Επιτροπή του «Erasmus Plus» ενέκριναν δύο προγράμματα ανταλλαγής νέων, τα οποία καταθέσαμε από κοινού με ευρωπαϊκούς οργανισμούς που διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και πλέον συμμετέχουμε ως ισότιμος εταίρος. 

Τα Πάθη του Χριστού συνδέονται με την Ανάστασή Του μέσα από το λυτρωτικό μήνυμα: «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θασρείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω. 16:33). Καλή Ανάσταση!

Το Ινστιτούτο Σπάρτης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Δήμο Ανατολικής Μάνης στην από κοινού αίτηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» με στόχο την ανάδειξη της Μάνης ως ανοιχτού μουσείου.

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ινστιτούτο Σπάρτης και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοινώνουν στους πολίτες της Λακωνίας ότι η υποψηφιότητα του Μανιάτικου Μοιρολογιού προκρίθηκε στη Β’ Φάση της εν λόγω διαδικασίας.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις με την κρίση που έχει επιφέρει ο νέος ιός «COVID-19» στη Ιταλία και με αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης απηύθυνε επιστολή στους αδελφούς και φίλους Ταραντίνους και στο Σπαρτιατικό Μουσείο του Τάραντα.


 Σελίδα 2 από 4: << < > >>

Social media

facebook instagram youtube linkedIn

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο