Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ανακοινώσεις

 Σελίδα 3 από 3: << <

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκανοι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Συλλογικών Φορέων του Δήμου Σπάρτης την Τέταρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας.

Τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης εκφράζουν ολόψυχα τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στο Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Παναγιώτη Γεωργανέ, για την άδικη απώλεια της συζύγου του.

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020,  επίσκεψη των οικογενειών των προσφύγων και των μεταναστών που ευρίσκονται στην πόλη μας, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργάνωσε με επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:  «Πώς μπορεί ένας φορέας να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Erasmus Plus και ποιες είναι οι προοπτικές χρηματοδότησης».

Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 05:00-09:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 97, 1ος όροφος), η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία των νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τα παραπάνω προγράμματα που ενδιαφέρουν τους νέους του Δήμου Σπάρτης και του νομού μας συνολικότερα.
Συνέντευξη της Προέδρου του Ινστιτούτου Σπάρτης, κας Αναστασίας Κανελλοπούλου, στην ΕΡΤ Τρίπολης για τις δράσεις εξωστρέφειας του Ινστιτούτου.

Συνάντηση για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας και κοινών δράσεων πραγματοποίησαν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης, κα Αναστασία Κανελλοπούλου, και οι ιδρυτές του Museo Spartano Taranto, Δρ. Marcelo Bellaccico, Ivana Marraffa & Roberto Bellaccico στο Ξενοδοχείο «Μενελάιον» την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και σε συνεργασία με το τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευση ςκαι την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019,  επίσκεψη των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών που ευρίσκονται στην πόλη μας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστευσης.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης συμμετείχε με την αποστολή δύο μελών του (Νίκη Ζάβρα και Αθανάσιος Βλήτας) στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “P.E.A.C.E. – Promoting European Awareness to Contrast Extremism” που έλαβε χώρα στο Ορβιέτο της Ιταλίας από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου του 2019, σε συνεργασία με τη βραβευμένη Μ.Κ.Ο. “Break the Borders”.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, 21/10/2019 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης η ετήσια ΓΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης με θέματα τον μέχρι σήμερα απολογισμό και τον προγραμματισμό για τα επόμενα έτη καθώς και την εκλογή νέου ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης με χαρά ανακοινώνουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού βραβείων για τη νεολαία “Το νερό που θέλουμε”, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Παγκόσμιο Δίκτυο Μουσείων Νερού (WAMU-NET). 


 Σελίδα 3 από 3: << <

Social media

facebook instagram youtube linkedIn

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο