Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Πρωτοβουλία Νέων

Η φιλοσοφία ζωής και ο πολιτισμός που ανέδειξε η Σπάρτη αποτελούν βαριά κληρονομιά μας. Το όραμα λοιπόν του Ινστιτούτου είναι να κατακτήσει η Σπάρτη ως ιστορική οντότητα και ως πανανθρώπινη αξία τη θέση που της αξίζει στην αξιολογική κλίμακα των ιστορικών πόλεων της διεθνούς κοινότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη θέληση και την ενεργή συμμετοχή νέων επιστημόνων στο σημαντικό έργο του Ινστιτούτου Σπάρτης το όραμά του αποκτά γερές βάσεις και δύναται να αποτελέσει κίνητρο συμμετοχής και συμβολής όλων των Σπαρτιατών και των Λακώνων, όπου και αν ζουν στον κόσμο.

Η επωνυμία της ομάδας νέων είναι «Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης». Στόχος της είναι η συλλογική αξιοποίηση και δράση του ανθρώπινου κεφαλαίου των νέων της πόλης, όπου και αν βρίσκονται, με σκοπό την καταγραφή, μελέτη και δημοσιοποίηση του πολιτισμού της Σπάρτης. Η συμβολή τους έγκειται στην έρευνα και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής δια μέσου των αιώνων όπως και στην διεύρυνση της διεθνούς ακτινοβολίας και επιρροής της σπουδαίας κληρονομιάς της.    

Social media

facebook instagram youtube linkedIn

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο