Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Βραβείων για τη Νεολαία “Το νερό που θέλουμε”

13-10-2019 11:43

Η Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Σπάρτης σε συνεργασία με τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης με χαρά ανακοινώνουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού βραβείων για τη νεολαία “Το νερό που θέλουμε”, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Παγκόσμιο Δίκτυο Μουσείων Νερού (WAMU-NET). 

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 15 Οκτωβρίου 2019 έως τις 30 Μαρτίου 2020 και αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους καθηγητές και τις καθηγήτριες αυτών. Οι έξι νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν από ολόκληρο τον κόσμο και θα λάβουν το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 2.000€ έκαστος.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στη διερεύνηση της πολύπλευρης υδάτινης κληρονομιάς μας από την οπτική γωνία των νέων. Σκοπός του Δικτύου είναι να ωθήσει τη νέα γενιά να αναστοχαστεί ενεργά το πως μπορεί να εμπνεύσει ένα νέο πρότυπο Πολιτισμού του Νερού και να προτείνει πρακτικές, συμπεριφορές και στάσεις ζωής που θα σέβονται το περιβάλλον και τους λιγοστούς υδάτινους πόρους, από τους οποίους όλοι μας εξαρτώμεθα.

Ως Πρωτοβουλία Νέων Επιστημόνων και Λέσχη Φωτογραφίας προσκαλούμε τους νέους και τις νέες της πόλης μας να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να διερευνήσουν δημιουργικά, ως δραστήριοι αφηγητές, την κρίσιμη σημασία της υδάτινης κληρονομιάς μας σε σχέση με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης. Μέσω ενός σχεδίου, μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο, να ανακαλύψουμε ως κοινωνία τι μπορούμε να μάθουμε από το υδαρές μας παρελθόν για να φροντίσουμε το υγρό μας μέλλον.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης και η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, προσφέροντας πρόθυμα τη βοήθειά τους κατά τη διαδικασία δημιουργίας των έργων και, κατόπιν, της υποβολής των τελικών προτάσεων στην αρμόδια επιτροπή.

 

 


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Αφίσα Διαγωνισμού
Ενημέρωση: 14-04-2020 11:42 - Μέγεθος: 75.75 KB

Social media

facebook instagram youtube linkedIn

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο